CL 8-dels finaler: Hvilke formasjoner benyttet lagene?

I hvilke formasjoner stilte lagene i CL åttendedelsfinaler første kamp? Fotballanalyse gir deg taktikktavler som viser alle 8 kampene. Ikke overraskende var 4-2-3-1 den mest benyttede formasjonen. Napoli var det eneste laget som stilte med 3 bak, mens Milan-lagene var aleine om å spille 4-3-1-2 – dog i noe forskjellige varianter.

Basel 1-0 Bayern Munchen: 

Basel kom i en tilnærmet 4-4-1-1, Bayern i sin vanlige 4-2-3-1. Det er verdt å nevne at Basel lå både lavt og bredt. Slik nektet de tyskerne å spille seg frem på flankene, samtidig som de la grunnlaget for gode overganger. Ballbesittelse: 40-60%.

Marseille 1-0 Inter: 

Marseille i 4-2-3-1, Inter i 4-3-1-2. Sneijder hadde den offensive midtbanerollen hos Inter, men med venstrekant som utgangspunkt. Franskmennene forsøkte ofte å spille seg frem på kant, backene kom frem, i tillegg vandret Valbuena fra side til side. Ballbesittelse: 60-40%.

Napoli 3-1 Chelsea: 

Napoli kom i 3-4-3, alternativt 5-3-2 defensivt. Chelsea spilte 4-2-3-1. Noe overraskende presset Chelsea høyt i store perioder av kampen, engelskmennene ville også føre kampen. Napoli kunne dermed gjøre det de er desidert best på: Raske overganger. Ballbesittelse: 42-58%.

CSKA Moskva 1-1 Real Madrid:

CSKA stilte i en 4-4-1-1/ 4-2-3-1, mens Real Madrid som vanlig kom i 4-2-3-1. Russerne la seg lavt og ville kontre, begge lag var forholdsvis direkte i sin spillestil. Hjemmelagets backer var flinke til å ta ut Reals kanter. Ballbesittelse: 46-54%.

Milan 4-0 Arsenal: 

Milan i diamantversjonen av 4-3-1-2, Arsenal i 4-2-3-1. Mange hadde ventet at Wenger ville gjøre som Redknapp gjorde på San Siro i fjor: Legge seg lavt og kontre bredt på et av verdens smaleste lag, så skjedde ikke. Milan imponerte stort, både med tekniske detaljer og sin taktiske vinkling. Ballbesittelse: 43-57%.

Lyon 1-0 Apoel: 

To lag i 4-2-3-1, Apoel det mest forsiktige. Ballbesittelse: 64-36%.

Leverkusen 1-3 Barcelona: 

Leverkusen i en lav 4-1-4-1, Barca i 4-3-3. Leverkusen satte høy backfirer en gang i første omgang, resultatet ble mål imot. I andre omgang var tyskerne høyere, kampen åpnet seg opp, og Barca fikk mer rom. Ballbesittelse: 25-75%.

Zenit 3-2 Benfica: 

Zenit kom i 4-3-3, Benfica i 4-4-2. Portugiserne la om til 4-2-3-1 i andre omgang, Zenit svarte med å gå til 4-1-3-2. Ballbesittelse: 54-46%.

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under! En link fra facebook, twitter eller et annet nettsted hjelper til med markedsføringen av Fotballanalyse. 

(Ballbesittelsen er hentet fra Opta. Fem av taktikktavlene er laget og basert på egne observasjoner. I de øvrige tre kampene er kildene rafabenitez.com og zonalmarking.net)

Om Harald Riisnæs

Dette er en blogg om taktikk, struktur og formasjoner i fotball. Det blir skrevet og pratet mye i media om uviktige sider ved fotball. Fotballanalyse fokuserer på det som kanskje har størst innflytelse på resultat og prestasjoner. Hvordan er lagene organisert? Hvordan påvirker to lags valg av formasjon hverandre? Fotballanalyse ser på kampen i et "sjakk-perspektiv."
Dette innlegget ble publisert i Arsenal, Barcelona, basel, Bayern Munchen, Benfica, Chelsea, Generell artikler, inter, Marseille, Milan, Napoli og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til CL 8-dels finaler: Hvilke formasjoner benyttet lagene?

  1. Ivar sier:

    Liker slike små analyser!

Legg igjen en kommentar